Fragilitéroulade med frisk frugt
27. september 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En sprød, blød og saftig roulade af den lækreste marengs med fyld af fløde og frisk frugt. Der er sommerstemning i hver eneste bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Pisk æggehviderne i en røreskål i ca. 1 minut, til de er hvide og næsten stive. Tilsæt sukker 1 spiseskefuld ad gangen, og pisk godt mellem hver skefuld, så sukkeret bliver opløst. Pisk i ca. 5 minutter, til marengsen er tyk og blank. Pisk eddike og majsstivelse i i yderligere 1 minut, til marengsen er jævn.
Smør marengsen ud på bagepladen i et jævnt lag i en aflang firkant på ca. 35 x 30 cm. Drys med hasselnøddeflager.
Bag fragilitébunden i ovnen i 10 minutter. Skru ovntemperaturen ned til 140°, og bag bunden i yderligere 15 minutter, til den er svagt gylden og sprød på ydersiden. Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til blødt skum i en skål. Skyl nektarinerne, og skær dem i både. Skyl og tør hindbær og brombær.
Læg et rent viskestykke over fragilitébunden, og vend hurtigt men forsigtigt bagepladen om, så fragilitébundens sprøde side nu ligger nedad mod viskestykket. Fjern bagepladen, og træk forsigtigt bagepapiret af.
Smør ⅔ af flødeskummet ud på bunden i et jævnt lag, og fordel ⅔ af frugten oven på fløden. Rul forsigtigt fragilitébunden sammen til en roulade ved hjælp af viskestykket.
Læg rouladen forsigtigt over på et serveringsfad med sammenføjningen nedad, og pynt med resten af flødeskummet og resten af frugten.
Sigt lidt flormelis og frysetørrede hindbær over rouladen, og servér straks.
Tip!
Sørg for, at æggehviderne har stuetemperatur, når du går i gang, så de er nemmere at piske.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk