Fragilité med mokkasmørcreme

Fragilitébundene, der indeholder store mængder nødder, bliver lagt sammen med en fløjlsblød mokkasmørcreme og drysset med flormelis. Servér endelig kagen med kaffe eller te til.

Fragilité med mokkasmørcreme
31-60 min.

(5)

May 31, 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Frysetid: Mindst 1 time.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Man kunne fristes til at tro, at kagen er en fransk opfindelse pga. det franskklingende navn. Men kagen blev faktisk opfundet af en københavnsk konditor i 1900-tallet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hvad er fragilité?

Fragilité er en franskklingende kage, som er opbygget af tynde marengsbunde, der nemt går i stykker – oftest med fløde eller creme imellem lagene. Navnet fragilité stammer fra det franske 'fragile', som betyder skrøbelig og henviser til de sprøde og sårbare bunde. Kagen er dog slet ikke fransk, men dansk og opfundet af den samme konditor, der opfandt Sarah Bernhardt-kagen.

Måske du også kan li'