Fragilité med kaffesmørcreme

25. juli 2022 af .

Foto: Peter Kam

De sprøde mandelbunde lægges sammen med en fløjlsblød kaffesmørcreme og drysses med flormelis. Så er der klassisk konditorkage til kaffen!

Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør bagepapiret med lidt smør.
Pisk æggehvider let stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre til en fast marengs. Hak mandlerne til groft mel i en minihakker, og vend mandelmelet i marengsen sammen med en smule salt.
Smør marengsen ud på bagepapiret i en firkant, der måler ca. 30 x 20 cm. Drys mandelflager på ca. halvdelen af marengsen, og bag den i ovnen i 15 minutter. Afkøl på en rist.
Pisk blødt smør, nougat og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggeblommer og kaffe, og pisk det hele sammen til en luftig smørcreme.
Skær mandelbunden ud i tre lige store stykker, og læg dem sammen med kaffesmørcreme imellem. Sæt fragilitékagen på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag.
Skær kagen ud i ca. 8 pæne firkantede stykker, og drys med et tykt lag sigtet flormelis på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar