Fragilité med kaffesmørcreme
25. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De sprøde mandelbunde lægges sammen med en fløjlsblød kaffesmørcreme og drysses med flormelis. Så er der klassisk konditorkage til kaffen!
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør bagepapiret med lidt smør.
Pisk æggehvider let stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre til en fast marengs. Hak mandlerne til groft mel i en minihakker, og vend mandelmelet i marengsen sammen med en smule salt.
Smør marengsen ud på bagepapiret i en firkant, der måler ca. 30 x 20 cm. Drys mandelflager på ca. halvdelen af marengsen, og bag den i ovnen i 15 minutter. Afkøl på en rist.
Pisk blødt smør, nougat og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggeblommer og kaffe, og pisk det hele sammen til en luftig smørcreme.
Skær mandelbunden ud i tre lige store stykker, og læg dem sammen med kaffesmørcreme imellem. Sæt fragilitékagen på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag.
Skær kagen ud i ca. 8 pæne firkantede stykker, og drys med et tykt lag sigtet flormelis på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk