Fragilité med brombærcreme
11. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sprøde marengsbunde fyldt med hasselnødder og syrlig brombærkompot er, hvad denne fragilité består af. Navnet betyder 'skrøbelig', og en del af charmen består i, at den krakelerer på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140°. Pisk æggehvider og salt sammen med en elpisker til en stiv masse. Pisk sukker i lidt efter lidt, til det er opløst, og du har en blank og luftig marengs.
Hak hasselnødder fint i en minihakker. Fold dem i marengsen med en dejskraber.
Smør marengsen ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag fragilitéen i ovnen i 45 minutter. Lad den køle af på pladen.
Kog brombær med vand, til de er let kogt ud. Tilsæt sukker, og lad det koge i 5 minutter. Rør majsstivelse ud i lidt vand, og rør det i brombærkompotten.
Lad det koge i yderligere 2 minutter. Riv skallen, og pres saften af citronen. Smag til med citronsaft og citronskal. Lad kompotten køle helt af.
Pisk fløden til skum. Pisk brombærkompotten igennem, og vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen.
Del fragilitébunden i 3 lige store rektangler. Smør halvdelen af brombærcremen på den ene fragilitébund.
Læg en bund ovenpå, og smør resten af cremen herpå. Læg den sidste bund øverst. Sigt flormelis over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk