Fougasse med oliven og urter
1. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Kunstværk eller bagværk? Det provencalske madbrød med oliven og krydderurter fra haven er både dekorativt og smagfuldt – perfekt som tilbehør til sommerens mange grillerier.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand i en stor skål, og tilsæt salt. Rør hvedemelet i lidt ad gangen med en grydeske, og ælt dejen godt igennem på et melstrøet bord, til den er let og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del dejen i to, og rul dem ud til ovaler. Drys dem med oliven, fold dem på midten, og rul igen ud til to ovaler.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Skær nogle skrå snit helt igennem, og træk brødene lidt fra hinanden, så snittene udvides. Pensl brødene med olivenolie, og drys med krydderurter.
Lad brødene hæve ca. 30 minutter, og tænd imens ovnen på 225°.
Bag brødene i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Nyd dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk