Fougasse - fransk madbrød
5. november 2019
af
Skovdal Nordic.
Foto: Skovdal Nordic
Det franske fougasse er et madbrød i familie med focaccia, der har et specielt mønster. I denne opskrift er brødet krydret med oliventapenade, der giver en skøn smag.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Smelt smørret, og rør det i vandet sammen med mel og salt. Lad dejen hæve ca. 1 time.
Del dejen i 2, og rul ud til 2 aflange bunde på ca. 15 x 40 cm. Fordel oliventapenaden på begge bunde, men hold kanterne frie.
Fold hver bund på midten, og tryk siderne sammen. Skær 6 riller i dejen som et blad.
Læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem hæve ca. 1 time. Dejen må gerne give sig lidt, så hullerne åbner sig.
Pensl med olie, og bag brødene i ovnen ved 250° varmluft i ca. 12 minutter, til de er gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk