Fougasse - fransk madbrød

5. november 2019 af .

Foto: Skovdal Nordic

Det franske fougasse er et madbrød i familie med focaccia, der har et specielt mønster. I denne opskrift er brødet krydret med oliventapenade, der giver en skøn smag.

Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Smelt smørret, og rør det i vandet sammen med mel og salt. Lad dejen hæve ca. 1 time.
Del dejen i 2, og rul ud til 2 aflange bunde på ca. 15 x 40 cm. Fordel oliventapenaden på begge bunde, men hold kanterne frie.
Fold hver bund på midten, og tryk siderne sammen. Skær 6 riller i dejen som et blad.
Læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem hæve ca. 1 time. Dejen må gerne give sig lidt, så hullerne åbner sig.
Pensl med olie, og bag brødene i ovnen ved 250° varmluft i ca. 12 minutter, til de er gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar