Forret med grønne asparges

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En imponerende forret, hvor aspargesene er behandlet på fire forskellige måder. Mindre kan selvfølgelig også gøre det – fx kan du nøjes med at servere en blanding af grillede og dampede asparges.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl aspargesene, og bræk den nederste, lidt træede ende af. Lad ¼ af dem være rå. Damp ¼ af dem, og grill en anden ¼ af dem.
Vend de sidste asparges med lidt olie, og bag dem i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter.
Blend basilikum og estragon med mayonnaise i en minihakker eller foodprocessor. Smag til med eddike.
Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve. Afkøl, og hak dem groft.
Høvl lange spåner af de rå asparges med en kartoffelskræller.
Anret dem på et stort fad sammen med alle de andre asparges, som du har tilberedt på forskellige måder.
Drys hakkede mandler over. Læg skefulde af krydderurtemayonnaise rundtomkring. Pynt med friskhøvlet parmesanost og plukket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar