Forret med grønne asparges
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En imponerende forret, hvor aspargesene er behandlet på fire forskellige måder. Mindre kan selvfølgelig også gøre det – fx kan du nøjes med at servere en blanding af grillede og dampede asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl aspargesene, og bræk den nederste, lidt træede ende af. Lad ¼ af dem være rå. Damp ¼ af dem, og grill en anden ¼ af dem.
Vend de sidste asparges med lidt olie, og bag dem i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter.
Blend basilikum og estragon med mayonnaise i en minihakker eller foodprocessor. Smag til med eddike.
Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve. Afkøl, og hak dem groft.
Høvl lange spåner af de rå asparges med en kartoffelskræller.
Anret dem på et stort fad sammen med alle de andre asparges, som du har tilberedt på forskellige måder.
Drys hakkede mandler over. Læg skefulde af krydderurtemayonnaise rundtomkring. Pynt med friskhøvlet parmesanost og plukket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk