Forloren skildpadde med rodfrugter og æg
15. marts 2021
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
I gamle dage var skildpaddesuppe forbeholdt de rige, så alle andre måtte nøjes med en billigere efterligning. Der er heldigvis ingen skildpadde i denne forlorne udgave!
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kalvekødet i en stor gryde. Pil løg, og skræl rodfrugter. Rens porrerne. Tag ¼ af grøntsagerne fra, skær dem i små tern, og stil dem til side til senere. Skær resten af grøntsagerne i grove stykker, og læg dem i gryden.
Tilsæt tomatpuré, laurbærblade, krydderier, fond og vand, og bring gryden i kog. Skum suppen med en ske, og lad den simre under låg i 2 timer.
Rør kødet sejt med salt. Blød brødet ud i mælk. Pil og riv løget fint. Rør det udblødte brød, løg, æg og hvedemel i farsen. Krydr med peber.
Hæld vand i en gryde, og bring det i kog. Form farsen til små kødboller med en ske, og kog dem i vandet i ca. 6 minutter. Stil dem til side.
Tag kalveboven op af gryden, fjern fedt og sener, og skær kødet i mundrette stykker. Si kogevandet over en varmefast skål, og gem det til saucen. Kassér grøntsagerne.
Pil og hak løget. Riv skallen af citronen. Smelt smørret i gryden, og steg løget i det. Tilsæt citronskal og paprika. Pisk mel i, til det tykner. Hæld stegeskyen i lidt ad gangen.
Læg kalvekødet og de snittede grøntsager i saucen. Hæld vandet fra fiskebollerne, og læg dem i gryden. Lad retten koge i 5 minutter.
Kog æggene i en gryde med vand i 7 minutter. Afkøl dem i koldt vand, og pil dem. Skær æggene over i halve.
Anret forloren skildpadde i dybe tallerkner, og top med smilende æg, plukket brøndkarse og et dryp sherry. Servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk