Forloren hare med ovnbagte søde kartofler
6. november 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Forloren hare er mormormad, der nemt kan moderniseres. Prøv denne udgave med søde kartofler, der smager skønt til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak timian fint. Rør kød, løg, hvidløg, timian, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen til fars i en skål.
Form farsen til et aflangt brød, og læg det i midten af et stort ovnfast fad. Vikl bacon omkring farsbrødet, og skub det godt ind under kødet, så det holdes på plads. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, hæld hvidvin og bouillon i bunden af fadet, og steg videre i ovnen i 30 minutter.
Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie, og krydr med salt. Bag dem på en anden rille i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne.
Hæld hvidvinssaucen fra fadet over i en kasserolle. Tilsæt fløde, og kog saucen op. Smag til med salt og peber.
Servér farsbrødet med bagte søde kartofler og sauce, og pynt med frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskriften på klassisk forloren hare