Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Line Falck
Krydr farsen med hvidløg, svøb farsbrødet i parmaskinke, og smag saucen til med rosmarin. Så har du en forloren hare i luksusklassen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rør kød, løg, hvidløg, salt, æg, havregryn og peber sammen i en skål. Rør mælk i, til farsen er fast – måske skal du ikke bruge al mælken.
Form farsen til et aflangt brød, og læg den i et ovnfad. Rul parmaskinke omkring, så skiverne ligger lidt ind over hinanden. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter. Skru ovnen ned på 200°, hæld bouillon i fadet, og steg videre i 30 minutter.
Skrub og halvér kartoflerne. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker.
Vend kartofler og peberfrugter med olie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i 30 minutter sammen med farsbrødet.
Skyl og nip persillen, og drys den over kartoflerne.
Hæld bouillonen fra ovnfadet i en lille gryde. Rør fløde og rosmarin i, og kog op. Smag saucen til med salt, peber og eddike.
Skær farsbrødet i skiver, og servér med sauce og ovnkartofler.
Tip!
Hvis du vil have flere grøntsager flettet ind i måltidet, kan du røre revne rodfrugter eller squash i farsen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk