Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Krydr farsen med hvidløg, svøb farsbrødet i parmaskinke, og smag saucen til med rosmarin. Så har du en forloren hare i luksusklassen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rør kød, løg, hvidløg, salt, æg, havregryn og peber sammen i en skål. Rør mælk i, til farsen er fast – måske skal du ikke bruge al mælken.
Form farsen til et aflangt brød, og læg den i et ovnfad. Rul parmaskinke omkring, så skiverne ligger lidt ind over hinanden. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter. Skru ovnen ned på 200°, hæld bouillon i fadet, og steg videre i 30 minutter.
Skrub og halvér kartoflerne. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker.
Vend kartofler og peberfrugter med olie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i 30 minutter sammen med farsbrødet.
Skyl og nip persillen, og drys den over kartoflerne.
Hæld bouillonen fra ovnfadet i en lille gryde. Rør fløde og rosmarin i, og kog op. Smag saucen til med salt, peber og eddike.
Skær farsbrødet i skiver, og servér med sauce og ovnkartofler.

Tip!

Hvis du vil have flere grøntsager flettet ind i måltidet, kan du røre revne rodfrugter eller squash i farsen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar