Forloren hare med bagte rodfrugter
11. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Giv den klassiske forlorne hare en moderne opgradering med parmaskinke og bagte rodfrugter – det bliver retten bestemt ikke dårligere af!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rør kød, løg, hvidløg, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen til en fars.
Form farsen til et aflangt brød, og læg det i midten af et stort ovnfast fad.
Vikl parmaskinke omkring farsbrødet, og skub det godt ind under kødet, så det holdes på plads.
Sæt fadet i ovnen i 15 minutter. Tag fadet ud, hæld hvidvin og bouillon i bunden af fadet, og steg videre i ovnen i 30 minutter.
Hæld hvidvinssaucen fra fadet over i en kasserolle. Tilsæt fløde, og kog saucen op. Smag til med salt og peber.
Skræl og skær rodfrugterne i både, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, og krydr med salt.
Bag dem på en anden rist i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne.
Servér farsbrødet med bagte rodfrugter og sauce, og pynt med salvie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Forloren hare med bacon-opskrift