Forloren hare

30. september 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Pak farsbrødet ind i baconskiver, så "haren" får en sprød overflade. Den elskede klassiker er et sikkert hit hos alle generationer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør det hakkede kød sejt med salt i en skål. Pil og riv løget, og bland det i farsen sammen med bacontern, æg, mælk og havregryn. Krydr med peber.
Tænd ovnen på 200°. Form farsen til et brød, og læg det i et ovnfad med lidt vand i bunden. Læg baconskiver på toppen, og sæt fadet i ovnen i 30-35 minutter, til kernetemperaturen i kødet er mindst 65° (brug et stegetermometer). Hæld fløde i fadet efter 20 minutters bagetid. Lad farsbrødet trække lidt, inden det skæres i skiver.
Hæld fløden fra fadet over i en gryde, og tilsæt fond og ribsgelé. Lad saucen simre i 5 minutter. Rør melet ud i lidt koldt vand i en skål, og jævn saucen med meljævningen. Lad saucen simre i 3 minutter, så melsmagen forsvinder. Smag til med salt, peber og evt. mere ribsgelé. Justér farven med madkulør.
Servér forloren hare med sauce, kogte kartofler og ærter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar