Forloren hare

Pak farsbrødet ind i baconskiver, så "haren" får en sprød overflade. Den elskede klassiker er et sikkert hit hos alle generationer.

Forloren hare
0-30 min.

(6)

July 21, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Klassisk forloren hare opskrift

Forloren hare med sovs og kartofler er en klassiker i mange hjem, og sender tankerne tilbage til forloren hare ala farmor. Ja, forloren hare er en nostalgisk ret for mange, så her får du de bedste tip til opskriften på forloren hare.

Den her opskrift er en ren klassiker. Men du er selvfølgelig velkommen til at være kreativ med både ingredienser og tilbehør. Sædvanligvis får man (selvfølgelig) sovs og kartofler til – og måske en lille grøn salat.

Hvad er forloren hare?

Forloren hare er et slags farsbrød. Men alt farsbrød er dog ikke forloren hare. For at hedde forloren hare skal farsbrødet være lavet på blandet fars, på samme måde som denne opskrift foreskriver.

Hvorfor hedder det forloren hare?

Forloren hare har ikke noget med en hare at gøre. ”Forloren” betyder noget i retningen af uægte, falsk eller fortabt, og kan derfor på nyere dansk oversættes til ”falsk hare”. Opskriften stammer faktisk fra 1900-tallet, hvor forloren hare kom med i Frøken Jensens Køkken – altså en gammel kogebog. Hvorfor den hedder forloren hare, kan muligvis have noget at gøre med, at farsbrødet ligner en lille hare som putter sig i græsset.

Forloren hare svøbt i bacon

En klassisk forloren hare er selvfølgelig svøbt i bacon. I gamle dage var det flæsk som blev foldet rundt om farsbrødet, men det er senere blevet mere almindeligt at bruge bacon. Skal du prøve en ældre version af forloren hare, kan du prøve forloren hare med flæsk.

Klassisk foreloren hare skal have et helt sprødt ydre: Bacon som er svøbt rundt om farsen. Det giver ekstra saft og kraft til din forloren hare. 

Det bedste tilbehør til forloren hare

Går du klassisk til din forloren hare, så skal der som sagt sovs og kartofler til. Men hvilken sovs, og hvilke slags kartofler? Her er et par forslag til, hvordan du kan kombinere tilbehøret til din forloren hare, hvis du er løbet tør for idéer.

Sovs

  • Brun sovs
  • Vildtsovs
  • Champignonsause
  • Pepersauce

Kartofler

  • Kartoffelmos
  • Kogte kartofler
  • Ovnbagte kartofler
  • Blandede rodfrugter

Hertil kan du servere en grøn salat med bønner, eller en lækker spidskålssalat.

Ønsker du en mere moderne udgave, kan du bage kartofler og rodfrugter i fadet sammen med farsbrødet.

Er forloren hare en dansk ret?

Ja, forloren hare en af de klassiske danske ”snyderetter”, på samme vis som f.eks. forloren skildpadde. Opskriften på forloren hare er en klassisk dansk opskrift, som ikke er velkendt i andre lande. Den stammer fra Frøken Jensens Køkken, som er en kogebog som startede i 1900-tallet.

Tilberedning af forloren hare

Lav din forloren hare i ovnen. Den skal have ca. 30-35 minutter på 220 grader. Hvis du vil have en helt perfekt tilberedt forloren hare, kan du også holde øje med kødets temperatur. Når det rammer mindst 65 grader, i midten af farsbrødet, er det færdigt. Vent med at skære din forloren hare til der er gået 5 minutter. Så sikrer du dig, at kødsaften bliver inde i kødet.

Måske du også kan li'