Forårsruller med svinekød og frisk mangosalat

Forårsrulledej kan købes på frost i asiatiske specialbutikker eller i velassorterede supermarkeder.

Forårsruller med svinekød og frisk mangosalat
31-60 min.

(2)

May 16, 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du sprøde forårsruller 

Du kender de srøde forårsruller fra frysedisken i supermarkedet, men du kan snildt lave dem fra bunden i dit eget køkken – de smager endda endnu bedre hjemmelavede!

Vælg de rigtige ingredienser

Fyldet er vigtigt for, at forårsrullerne får den rigtige smag. I denne opskrift er der brugt svinekød, men du kan også bruge hakket kyllingekød eller lave dem vegetariske. Du skal dog gå udenom oksekød, da det afgiver for meget væske, hvilket vil ødelægge forårsrulledejen under friturestegningen.

Du kan også sagtens bytte grøntsagerne ud, hvis du f.eks. har en rest kål, rodfrugter eller andre typer svampe. Undgå dog ingredienser som spinat, der afgiver meget væske. Det vil ødelægge dejen, ligesom oksekødet vil det.

Forårsrulledej kan købes hos asiastiske købmænd på frost. Det kan også bestilles på nettet. Er du heldig, kan du også finde det i et større supermarked. Hvis ikke, kan du til nøds bruge fillodej – det giver dog en lidt mere sprød og flagende forårsrulle.

Det er vigtigt at krydre dine forårsruller efter opskriften, så de får den mest autentiske smag. Sørg derfor for at have løg, ingefær og sojasauce på lager.

Sådan ruller du forårsrullerne

Når fyldet er tilberedt, kan du gå i gang med at rulle dem. Det er nemt, når du først har teknikken på plads. Herunder kan du se trin for trin, hvordan du får den velkendte rulle-form, inden du frituresteger dem:

Sådan steger du forårsruller

Rigtige forårsruller er friturestegt som i opskriften her. Det kan du trygt gøre derhjemme – også selvom du ikke har en fritøse. Du kan blot bruge en gryde med fritureolie eller anden smagsneutral olie. 

Har du ikke et stegetermometer, kan du bruge en tandstik til at tjekke, hvornår olien er klar. Det skal bruse omkring den, når du putter den i olien. 

Forårsruller i ovn

Har du ikke mod på at friturestege forårsrullerne, kan du stege dem i ovnen. Tænd ovnen på 210º. Læg forårsrullerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med (rigeligt) olie, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.

Forårsruller på panden

Du kan også stege forårsrullerne i olie på en pande. Hæld rigeligt med olie på panden, og steg dem i ca. 5 minutter på alle sider ved middelhøj varme.

Frysning af forårsruller

Laver du en ordentlig portion forårsruller, kan du fryse nogle af dem ned. Du kan enten fryse dem ned, inden de er stegte, eller efter stegningen. 

Tager du en rå forårsrulle op, skal den blot pensles med olie og steges i ovnen i 15-20 minutter – den behøver ikke engang at tø op. En færdig forårsrulle kan du nøjes med at give 5-10 minutter i ovnen, og den behøver ikke yderligere olie.

Måske du også kan li'