Forårsruller med svinekød og frisk mangosalat

Forårsrulledej kan købes på frost i asiatiske specialbutikker eller i velassorterede supermarkeder.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld kogende vand over de tørrede glasnudler, og lad dem trække i skålen i 2 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte, og klip nudlerne i mindre stykker.
Børst svampene rene, og hak dem fint. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Rør kødet sammen med glasnudler, svampe, løg, hvidløg, ingefær og gulerødder i en skål. Opvarm en pande eller wok med olie, og steg kødblandingen på panden i 5 minutter, til kødet er gennemstegt. Krydr med soja, sukker, salt og peber, og smag blandingen til, så den har den rette krydring. Tag panden af varmen, og vend bønnespirer i fyldet.
Læg 1 stykke forårsrulledej på et skærebræt, og læg 2 spsk. af fyldet på den ene ende af dejstykket, så ca. 2 cm af siderne er fri.
Fold det nederste, spidse hjørne op over fyldet. Rul forårsrullen halvt sammen, og fold herefter siderne ind mod midten.
Pensl den sidste frie kant med lidt sammenpisket æg, og rul forårsrullen stramt sammen, så den er helt lukket. Fortsæt på samme måde med resten af dejen og fyldet, til alle rullerne er lavet. Læg forårsrullerne klar på et fad med et fugtigt viskestykke over, indtil du er klar til at stege dem.
Hæld olie i en stor gryde, og varm det op til 170°. Læg forsigtigt 4 forårsruller ad gangen ned i olien med en hulske. Steg rullerne i 5-7 minutter, til de er gyldne og sprøde, og vend dem undervejs. Afdryp dem på fedtsugende papir.
Skyl og snit spidskål fint. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Skær peberfrugt og sukkerærter i tynde strimler. Rens forårsløg, og snit dem fint. Skræl mango, fjern stenen, og skær mangokødet i strimler. Halvér limefrugten, og pres saften ud.
Bland alle grøntsagerne sammen i en skål, og vend dem sammen med limesaft og soja. Anret salaten i en skål, og pynt med frisk koriander og grofthakkede peanuts. Servér salaten til forårsrullerne sammen med soja og sød chilisauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
27. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar