Forårsruller med svampe og svinekød
14. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Det er nemt at lave hjemmelavede forårsruller. Den eneste specielle ingrediens, du skal have fingrene i, er forårsrulledej, som du kan finde hos alle asiatiske købmænd.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg det i halvdelen af olien i en wok eller pande. Tilsæt svinekød, og brun det.
Rens og hak chili fint. Riv ingefær. Rens og snit champignoner og østershatte fint. Lad chili, ingefær og champignoner stege med i wokken.
Skyl og riv gulerødder. Skyl bønnespirer. Vend det hele i wokken, og steg, til grøntsagerne falder sammen. Smag blandingen til med sojasauce, fiskesauce og sukker. Tag det af varmen, og afkøl let.
Læg 1 stykke forårsrulledej på et skærebræt med et af hjørnerne vendt mod dig. Læg en god skefuld forårsrullefyld i en stribe på tværs lidt under midten. Fold hjørnet ind over fyldet, og rul derefter forårsrullen stramt sammen, indtil du når midten. Fold siderne ind, inden du ruller den sammen. Smør de sidste kanter med lidt vand, så det lukker rullen. Gentag med alle forårsrullerne.
Varm olie op på en pande, og steg rullerne 30-60 sekunder på hver side, til de er gyldne og sprøde. Servér dem med sød chilisauce og grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk