Forårsruller med hakket oksekød og spidskålssalat
15. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det er både sjovt og lækkert at lave sine egen forårsruller.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld kogende vand over glasnudlerne i en skål, og lad dem trække i 2 minutter. Afdryp i en sigte, og klip nudlerne i mindre stykker.
Rens champignonerne, og hak dem fint. Pil løg, skræl ingefær, og hak begge dele fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Rør kødet sammen med glasnudler, champignon, løg, ingefær og gulerødder i en skål.
Steg kødblandingen i en wok eller på en stor pande med olie i ca. 5 minutter, til kødet er gennemstegt. Krydr med soja, sukker, salt og peber. Tag panden af varmen, og vend bønnespirer i fyldet.
Læg ca. 2 spsk. af fyldet i en bred stribe på midten af et stykke forårsrulledej. Fold enderne indover, og rul dejen stramt sammen omkring fyldet. Pensl samlingerne med lidt sammenpisket æg, så de holder sig lukkede under stegningen. Der bliver 12-16 forårsruller ud af portionen, afhængigt af størrelsen på din forårsrulledej.
Varm rigeligt med olie godt op i en wok eller dyb pande, og steg forårsrullerne i olien i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem flere gange undervejs. Afdryp på fedtsugende papir.
Skyl spidskålen, og snit den i fine strimler. Skræl gulerødderne, og riv dem i lange strimler.
Rør limesaft, honning, salt og peber sammen i en salatskål, og vend dressingen sammen med kål og gulerødder. Drys med sesamfrø.
Servér forårsrullerne med spidskålssalat og sød chilisauce til at dyppe i.
Tip!
Forårsrulledej kan købes på frost i velassorterede supermarkeder eller asiatiske specialbutikker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk