Forårsgrønne crudités med gomadressing
27. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Crudités er et udvalg af rå grøntsager, der er skåret i mindre stykker og serveres med en form for dip, f.eks. krydderurtecreme, hummus eller som her den asiatisk inspirerede gomadressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, til de popper.
Blend sesamfrø, tahin, soja, risvineddike, ahornsirup og sesamolie sammen i en blender eller minihakker, til sesamfrøene er helt knuste, og blandingen har en tyk konsistens. Spæd dressingen op med vand, indtil den har den ønskede konsistens.
Opvarm en pande med olie, og steg padronpebrene hårdt på panden, til de er gyldne og godt stegte. Tag dem af panden, og krydr med salt.
Skyl broccolinierne, og læg dem i en gryde med kogende vand i 1-2 minutter. Hæld dem i en sigte, overhæld med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste træede ende af. Skær peberfrugten i tynde skiver, og skyl sukkerærterne.
Hæld gomadressingen i en skål, og anret den på et serveringsfad sammen med alle de grønne grøntsager. Drys med pistacienødder, og sæt fadet frem på bordet til gæsterne.
Tip!
Aspargesbroccoli (kaldes også broccolini eller baby broccoli) minder meget om almindelig broccoli, men består af tynde og aflange buketter. Aspargesbroccoli er en krydsning mellem broccoli og den kinesiske kål kai-lan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk