Fødselsdagskringle med rosiner og sukat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kringlen er perfekt til fødselsdagen, eftermiddagskaffen eller hvis du vil gøre din mor eller bedstemor særligt glad.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret. Rør mælk i. Smuldr gæren i en røreskål, hæld den lune mælkeblanding over, og rør, til gæren er opløst. Rør salt, sukker, kardemomme og æg i.
Tilsæt mel, og ælt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen igennem. Rul en lang pølse, og form som en kringle. Læg den på en bageplade med bagepapir. Rul den flad med en kagerulle. Lav en dyb rille i midten af dejen.
Pisk smør, sukker og mandelessens godt sammen med en elpisker. Rør rosiner og sukat i. Fordel fyldet i rillen, og fold dejkanterne ind til midten af rillen.
Pensl kringlen med æg, og drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er flot gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk