Foccacia med rødbede og rosmarin

Dette foccacia er med rødbede og rosmarin, og resultatet er et fantastisk flot og mættende madbrød, som passer rigtig godt til grillmiddagen, picnickurven eller en buffet.

Bemærk
Hævetid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

en stor badepande

Sådan gør du

Kog de uskrællede rødbeder i en stor gryde med vand, til de er møre.
Smut skrællen af rødbederne, mens de stadig er varme.
Skær halvdelen af de kogte rødbeder i mindre stykker, og blend dem i en blender sammen med vand, gær, salt og honning.
Hæld blandingen over i en skål, og rør den sammen med de 2 slags mel i 6-7 minutter enten på røremaskine eller med en ske. Dejen er meget fugtig og skal ikke æltes.
Beklæd en stor bradepande med bagepapir, og smør bagepapiret med olie. Fordel dejen i bradepanden, dæk den til med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i mindst 6 timer (eller gerne natten over).
Tænd ovnen på 220°. Skær de sidste rødbeder i tykke skiver, og fordel dem jævnt ud over dejen – pres dem gerne lidt ned. Drys grofthakket rosmarin, olie og salt over dejen.
Bag brødet i ovnen i 20 minutter, skru varmen ned på 200°, og bag i yderligere 10 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.

Tip!

Brug plastikhandsker, når du smutter skrællen af de kogte rødbeder, så undgår du røde hænder. Rødbederne kan i denne opskrift erstattes af andre rodfrugter, fx gulerod, pastinak, persillerod eller selleri.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Joachim Wichmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar