Focacciabrød med mozzarella, squash og timian
21. august 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Pift ethvert måltid op med et saftigt focacciabrød med squash og mozzarella på toppen.
Bemærk
Hævetid i alt: 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
En lille bradepande (ca. 20 x 40 cm)
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand i en skål. Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel lidt ad gangen.
Tag dejen op, ælt den godt igennem, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i ca. 1 time. Tænd imens ovnen på 225°.
Skyl squash, og skær den i tynde skiver på langs. Afdryp mozzarella, og bræk den i små stykker.
Vend dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af formen.
Fordel squash og mozzarella ovenpå. Pres begge dele lidt ned i dejen, og spray eller dryp med olivenolie. Drys med flagesalt og timian, og lad dejen hæve ca. 30 minutter.
Bag brødet i midten af ovnen i ca. 15 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Pynt evt. med frisk timian, og servér brødet lunt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk