Focaccia-pizza med skinke og champignoner

11. november 2022 af .

Foto: Peter Kam

Den tykke bund er lækker og luftig og minder en del om et focacciabrød, deraf navnet på opskriften. Variér selv pizzaen med din favorit-topping.

Bemærk
Hævetid: 10 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en skål. Tilsæt olie, manitobamel og salt, og ælt dejen grundigt sammen i en røremaskine i 8-10 minutter, til dejen samler sig, bliver glat og slipper skålens kanter. Dejen er tynd og elastisk, men det er præcis sådan, den skal være.
Skrab dejen over i en oliesmurt skål, og vend den rundt i skålen. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Dæk herefter skålen til med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 8 timer.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og krydderier i et højt blenderglas, og blend det ganske kort sammen til en ensartet tomatsauce.
Hæld dejen ned i en oliesmurt bradepande, og tryk den ud med olierede fingre. Dæk bradepanden til, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1½ time.
Tænd ovnen på 225°. Smør tomatsauce på focacciabunden. Pluk mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over tomatsaucen. Krydr med timian, salt og peber. Fordel kogt skinke og champignonskiver over.
Bag focaccia-pizzaen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Skær den i firkantede stykker, og pynt med frisk basilikum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar