Focaccia med tomater, rosmarin og rødløg

Focaccia er et indbydende italiensk madbrød, som passer til det meste. Servér det som tilbehør til en fyldig salat og et stykke grillet kød, eller sæt det på buffetbordet.

Ingredienser

Udstyr

en lille bradepande, 25 x 25 cm
bagepapir til bradepanden

Sådan gør du

Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt ølandshvedemel, hvedemel og salt. Dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke æltes.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Beklæd bradepanden med bagepapir. Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden. Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af formen.
Dryp ⅔ af olien over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene, så olien fordeler sig. Tryk forsigtigt de hele tomater ned i dejen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Fordel løg og rosmarin på dejen. Drys med salt.
Dæk formen med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time.
Bag brødet i en 220° varm ovn i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Dryp resten af olie ud over brødet, lige når det kommer ud af ovnen. Afkøl på en rist.

Tip!

Rosmarinnålene bliver tørre og mørke under bagningen, så drys evt. lidt nyt frisk rosmarin på brødet lige inden servering for et flottere look.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar