Focaccia med tomater, rosmarin og rødløg

Focaccia er et indbydende italiensk madbrød, som passer til det meste. Servér det som tilbehør til en fyldig salat og et stykke grillet kød, eller sæt det på buffetbordet.

Focaccia med tomater, rosmarin og rødløg
0-30 min.

(7)

April 18, 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Line Falck

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 1 lille bradepande, 25 x 25 cm
  • Bagepapir til bradepanden

Sådan gør du

Tip!

Rosmarinnålene bliver tørre og mørke under bagningen, så drys evt. lidt nyt frisk rosmarin på brødet lige inden servering for et flottere look.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du focaccia-brød

Et lækkert focaccia-brød kræver en god gærdej og lækkert fyld. Det særlige ved det italienske brød er, at dejen dryppes med olivenolie og toppes med grøntsager, f.eks. tomater, rødløg og rosmarin som her.

Ønsker du et mere simpelt focaccia, kan du sagtens nøjes med topping af olivenolie, salt og rosmarin.

Langtidshævet focaccia

Du kan også vælge at lade dit brød langtidshæve. Så skal du blot halvere mængden af gær, og lade brødet hæve natten over, evt. på køl.

Focaccia i bradepande

Har du ikke en form på 25 x 25 cm, og bliver I mange, der skal spise med, kan du lave brødet i en af ovnens dybe bradepander. Sådan en måler typisk 39 x 36 cm. Bruger du sådan en form, skal du lave dobbeltportion af opskriften. Brødet skal også have længere tid i ovnen, ca. 10 minutter.

Måske du også kan li'