Focaccia med tomater, rosmarin og rødløg
Focaccia er et indbydende italiensk madbrød, som passer til det meste. Servér det som tilbehør til en fyldig salat og et stykke grillet kød, eller sæt det på buffetbordet.
(7)
Ingredienser
Udstyr
- 1 lille bradepande, 25 x 25 cm
- Bagepapir til bradepanden
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du focaccia-brød
Et lækkert focaccia-brød kræver en god gærdej og lækkert fyld. Det særlige ved det italienske brød er, at dejen dryppes med olivenolie og toppes med grøntsager, f.eks. tomater, rødløg og rosmarin som her.
Ønsker du et mere simpelt focaccia, kan du sagtens nøjes med topping af olivenolie, salt og rosmarin.
Langtidshævet focaccia
Du kan også vælge at lade dit brød langtidshæve. Så skal du blot halvere mængden af gær, og lade brødet hæve natten over, evt. på køl.
Focaccia i bradepande
Har du ikke en form på 25 x 25 cm, og bliver I mange, der skal spise med, kan du lave brødet i en af ovnens dybe bradepander. Sådan en måler typisk 39 x 36 cm. Bruger du sådan en form, skal du lave dobbeltportion af opskriften. Brødet skal også have længere tid i ovnen, ca. 10 minutter.