Focaccia med timian
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Du kan bruge rosmarin eller oregano i stedet for timian eller udstene en håndfuld sorte oliven og trykke dem ned i dejen med fingrene.
Bemærk
Hævetid: 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en bradepande, 30 x 35 cm
Sådan gør du
Bland vand, olie, gær og salt i en røremaskine, og tilsæt mel lidt ad gangen. Kør i 8 minutter. Eller ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve i 3 timer.
Fordel dejen i bradepanden beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve i 1 time.
Forvarm ovnen til 225°.
Tryk huller i dejen med fingerspidserne, hæld lidt olie over, og drys med timian og flagesalt.
Bag brødet i 25-35 minutter, og lad det køle af. Skær brødet ud i grove firkanter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk