Focaccia med rødløg og gedeost
24. september 2019
af
Louisa Lorang.
Foto: Aller Media
Det sprøde focaccia med rødløg og gedeost er et perfekt supplement til aftensmaden og kan nemt pakkes ned som snack til dagen efter.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter
Ingredienser
Udstyr
En springform, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og olivenolie og derefter melet lidt ad gangen.
Rør, til dejen har konsistens som klistret havregrød. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Smør en springform med lidt olivenolie, og læg et stykke bagepapir i bunden.
Hæld dejen i formen, og lad den efterhæve tildækket i yderligere 30 minutter.
Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Steg dem i olie på en pande, til de er let bløde. Krydr dem med sukker<br />
og salt, og lad dem køle lidt af.
Tryk en finger ned i dejen flere steder, så overfladen<br />
bliver ujævn. Fordel løg, stykker af gedeost og rosmarin oven på dejen. Dryp med lidt olivenolie, og drys med flagesalt.
Bag brødet i ovnen ved 180° i ca. 50 minutter. Lad det køle lidt af, tag det ud af formen, sæt det på en<br />
rist, og bag det i ovnen i yderligere 10 minutter, så skorpen bliver sprød. Afkøl på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk