Focaccia med oregano og rødløg
25. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Vil du bage et brød, som med garanti imponerer gæsterne? Så skal du bage et focacciabrød. Det lækre italienske brød smager fremragende, og så kan du pynte det, så det ligner en fin blomsterkrans.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand. Skyl og hak oregano fint.
Bland oregano, olivenolie, honning, salt og mel i vandet. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Smør en ovnfast form, ca. 30 x 40 cm stor, med olie. Fordel dejen i formen. Tryk dejen flad med fingrene, så den fylder hele formen. Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.
Hæld olivenolie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene.
Skyl oregano, og placér det som en krans på toppen af brødet.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Placér skiverne som blomster på brødet. Pynt brødet med oliven.
Drys salt over brødet, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk