Focaccia med kartofler, rosmarin og krydderolie
28. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Servér det svampede focacciabrød til salat, suppe, frokost eller buffetten.
Bemærk
Hævetid: I alt 10 timer
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bradepande, 30 x 20 cm
Sådan gør du
Skyl citronen, og skær skallen af i tynde strimler uden at få den hvide hinde med. Pil og hak hvidløg fint. Hak rosmarin og timian fint.
Fyld citronskal, hvidløg og krydderurter i en skoldet patentflaske, og hæld olien over. Luk låget, og lad olien trække i mindst 24 timer før servering.
Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en skål. Tilsæt olie, mel og salt, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i 8-10 minutter, til dejen samler sig, bliver glat og slipper skålens kant. Dejen er tynd og elastisk, men det er præcis sådan, den skal være.
Skrab forsigtigt dejen over i en oliesmurt skål, og vend den rundt i skålen. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Dæk derefter skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 8 timer eller natten over.
Tag dejen ud fra køl, hæld den i en bradepande med bagepapir, og tryk den ud med olierede fingre. Dæk formen til, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1½ time.
Tænd ovnen på 225°. Skær de kogte kartofler i skiver, og fordel dem ud over brødet. Dryp med olie, og drys med finthakket rosmarin og flagesalt.
Bag brødet i ovnen i 25-30 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl på en bagerist, og skær det i firkantede stykker. Servér med krydderolie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk