Focaccia med kartoffel, rosmarin og nye hvidløg
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Focaccia kan spises ved stort set alle anledninger – som tilbehør til aftensmaden, på picnic eller på en flot buffet, når du skal have mange gæster.
Bemærk
Hævtid: 2 timer. Bagetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær og salt ud i vandet i en stor skål. Hæld melet i lidt ad gangen. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den rigtig godt sammen.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet. Lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Beklæd en stor bradepande med bagepapir, og smør bagepapiret med en lille smule olivenolie. Hæld dejen over i bradepanden, og fordel den ud til kanterne.
Hak rosmarinen groft, og skær hvidløgene i grove skiver (behold skallen på). Fordel hvidløgsskiverne på dejen sammen med de kogte kartofler og olivenolie. Pres fyldet godt ned i dejen med fingrene, og drys derefter med groft salt og peber.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur til ca. dobbelt størrelse i 1½-2 timer.
Tænd ovnen på 225º.
Bag focacciaen i ovnen i 15-20 minutter. Skru ovnvarmen ned til 200º, og bag brødet færdigt i 30 minutter. Løft brødet ud af bradepanden, og lad det køle af på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk