Focaccia med kartoffel, rosmarin og nye hvidløg

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Focaccia kan spises ved stort set alle anledninger – som tilbehør til aftensmaden, på picnic eller på en flot buffet, når du skal have mange gæster.

Bemærk
Hævtid: 2 timer. Bagetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gær og salt ud i vandet i en stor skål. Hæld melet i lidt ad gangen. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den rigtig godt sammen.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet. Lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Beklæd en stor bradepande med bagepapir, og smør bagepapiret med en lille smule olivenolie. Hæld dejen over i bradepanden, og fordel den ud til kanterne.
Hak rosmarinen groft, og skær hvidløgene i grove skiver (behold skallen på). Fordel hvidløgsskiverne på dejen sammen med de kogte kartofler og olivenolie. Pres fyldet godt ned i dejen med fingrene, og drys derefter med groft salt og peber.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur til ca. dobbelt størrelse i 1½-2 timer.
Tænd ovnen på 225º.
Bag focacciaen i ovnen i 15-20 minutter. Skru ovnvarmen ned til 200º, og bag brødet færdigt i 30 minutter. Løft brødet ud af bradepanden, og lad det køle af på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar