Focaccia med karamelliserede løg og serranoskinke
4. september 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
Når du topper focacciabrødet med forskellige lækkerier, får du nærmest en tykbundet pizza. Spis brødet som en ret i sig selv eller som fyldigt tilbehør til en god salat.
Bemærk
Hævetid: I alt mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Tilsæt rapsolie, grahams- og hvedemel, og ælt dejen godt sammen i 8 minutter på en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge eller ælte dejen med hænderne.
Lad dejen hæve tildækket i 3 timer. Tryk dejen fladt ud i en bradepande på 30 x 35 cm beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve tildækket i 1 time.
Tryk huller i dejen med fingerspidserne, hæld lidt rapsolie over dejen, og drys med flagesalt.
Sæt brødet i en kold ovn, tænd ovnen på 225°, og bag brødet i 15 minutter.
Pil rødløg, og skær dem i meget tynde skiver. Varm løgene i olie på en pande ved svag varme. Tilsæt sukker. Tag løgene fra varmen, når de er bløde.
Tag den varme dej ud af ovnen. Drys med revet emmentaler, og fordel serranoskinke, kapersbær og karamelliserede løg ovenpå. Krydr med salt og peber.
Bag brødet færdigt ved 215° i ca. 20 minutter. Pynt det færdigbagte focacciabrød med frisk rosmarin. Skær det i tykke skiver, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk