Focaccia med cherrytomater og oregano
22. september 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Store mængder olivenolie, solmodne cherrytomater og masser af oregano er 3 vigtige ingredienser, når du skal bage et godt focacciabrød. Her er en nem og lækker opskrift.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vand.
Hak oreganoen, og vend halvdelen af den i vandet. Gem resten til senere. Bland 2 spsk. olivenolie, sukker, salt og mel i vandet.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.
Lav små fordybelser i dejen med fingrene, og fordel 2 spsk. olivenolie, oregano og havsalt over den.
Halvér halvdelen af tomaterne, og pres de hele og halve tomater ned i dejen. Bag brødet i ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk