Focacaia med blomstermønster
25. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Ved hjælp af forskellige grøntsager, løg og krydderurter kan du trylle et helt almindeligt focacciabrød om til et lille kunstværk. Her bliver persille og cherrytomater til en fin blomsterbuket, men du kan pynte brødet, lige som du vil.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand. Knus fennikelfrøene i en morter.
Bland fennikelfrø, olivenolie, sukker, salt og mel i vandet. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Smør en ovnfast form, ca. 30 x 40 cm stor, med olie. Fordel dejen i formen. Tryk dejen flad med fingrene, så den fylder hele formen. Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.
Hæld olivenolie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene.
Skyl persillen, og form den som en blomsterbuket på toppen af brødet. Skyl tomaterne, og skær fire snit i dem. Åbn tomaterne, og placér dem som blomster i toppen af persillestilkene. Skyl snackpeberen, og skær den i tynde skiver. Pynt blomsterbuketten med peberen. Skyl forårsløget, og skær det i skiver på skrå. Pynt nogle af persillekvistene med forårsløgene.
Drys salt over brødet, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk