Flyvende Jakob
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Flyvende Jakob er en svensk ret, der blandt andet indeholder kylling, bananer og flødeskum. Det lyder måske lidt mærkeligt, men børn – og voksne – elsker den!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne i strimler eller tern. Opvarm en pande med olie, og steg kyllingestrimlerne, til de er let brunede. Krydr med paprika, salt og peber, og tag panden af varmen. Tænd ovnen på 200°, og fordel kyllingen i bunden af et ovnfad.
Hæld fløde, chilisauce og karry i en skål, og pisk det sammen med en elpisker, til det er blevet til letpisket skum. Krydr med salt og peber.
Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Skyl peberfrugten, og skær den i grove tern. Fordel bananskiver og peberfrugttern oven på kyllingen i fadet, og hæld det letpiskede flødeskum over retten.
Sæt fadet i ovnen, og steg retten i ca. 20 minutter, til den er gylden på toppen.
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, og afdryp på fedtsugende papir.
Skyl og tør rucolasalaten. Hak peanuts groft. Top retten med bacon, peanuts og lidt rucola, og servér med kogte ris og resten af rucolasalaten i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk