Flutes med soltørrede tomater og cheddar

Sprøde, hjemmebagte flutes passer godt til det meste! De soltørrede tomater giver brødet et strejf af både sødme og syrlighed.

Flutes med soltørrede tomater og cheddar
0-30 min.

(0)

3. oktober 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: 1 time.

Ingredienser

stk.
gær
25 g
lunkent vand
1½ dl
kærnemælk
1 dl
olivenolie
2 spsk.
salt
1½ tsk.
hvedemel
350 g

Fyld

hakkede soltørrede tomater i olie
100 g
revet cheddar
100 g

Sådan gør du

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk og olivenolie, og rør rundt. Rør salt og hvedemel i, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, gerne på en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det ønskede antal portioner. Form hvert stykke dej til et aflangt flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær en enkelt lang ridse med en skarp kniv i hvert flute. Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225°. Pensl flutene med vand, og bag dem i ovnen i 15 minutter. Tag flutene ud af ovnen. Skær dybe riller på skrå ¾ ned i de halvbagte flutes.

Fyld

Fordel de hakkede soltørrede tomater og cheddar i rillerne, og bag flutene i ovnen i yderligere 5 minutter. Afkøl let på en rist.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'