Flutes med kerner
26. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Dejen til de italienske flutes skal æltes grundigt, så brug en røremaskine eller drop turen i fitnesscentret, og træn dine armmuskler med æltning i stedet.
Bemærk
Hævetid: 3 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand i en røreskål. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt. Tilsæt groft mel og pizzamel, og ælt dejen grundigt igennem på en røremaskine i 8-10 minutter, til dejen er elastisk, men stadig har en tynd og våd konsistens.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve på køkkenbordet ved stuetemperatur i 3 timer, til dejen bobler flot op.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad en bageplade blive varm i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Fold dejen ind over sig selv 2 gange med en dejskærer eller stor kniv.
Bland frø og kerner sammen i en lille skål, og drys dem over dejen i et godt lag. Hak dejen ud i 2 aflange stykker, og form dem forsigtigt til aflange flutes.
Løft flutene over på den varme bageplade med bagepapir, og bag dem i 13-15 minutter, til de er gyldne og har fået en flot mørk skorpe. Afkøl brødene let på en bagerist inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk