Florentinere
4. marts 2022
af
Kristina Marckmann.
Foto: Carina Krüger
Florentinere består tynde nøddekager lagt sammen om blød smørcreme og til sidst dyppet i smeltet chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Rør alle ingredienserne sammen i en gryde til en klistret dej.
Sæt 16 små toppe af dejen med en ske med meget god afstand på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 6-7 minutter. Lad dem køle helt af på en rist.
Smelt chokoladen, og dyp spidsen af alle småkagerne i chokoladen. Lad den størkne.
Rør smør og flormelis sammen, og smag til med friskrevet citronskal.
Kom cremen i en sprøjtetylle, og fordel den på halvdelen af kagerne. Saml kagerne, og servér.
Tip!
Florrentinerne kan gemmes i en lufttæt dåse, og cremen kan gemmes på køl. De smager bedst, hvis de serveres, lige når de er lagt sammen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk