Flødekartofler med hakkebøffer og rødkålssalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Flødekartofler er ren fredagsforkælelse, men rødkålssalat er fyldt med vitaminer, så du får et fuldendt måltid.
Bemærk
Ovntid: Ca. 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl selleri og kartofler. Skær dem i tynde skiver, og læg dem imellem hinanden i et smurt ovnfast fad. Drys salt og peber mellem lagene. Rør fløde sammen med presset hvidløg, og hæld det over kartofler og selleri.
Bag retten i ovnen ved 180° ca. 50 minutter. Tjek med en kniv, om kartoflerne er møre.
Form kødet til 4 bøffer, og snit dem på begge sider med en kniv. Brun bøfferne på begge sider i 1 spsk. olie på en pande. Skru ned for varmen, og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Snit rødkålen i fine strimler. Skyl persillen, og hak den. Bland honning, eddike og 2 spsk. olie sammen til en dressing, og vend rosinerne heri. Vend dressing og rosiner grundigt sammen med rødkål og persille, og smag salaten til med salt og peber.
Servér hakkebøfferne med flødekartofler og rødkålssalat som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk