Flødekartofler med bacon

Kære fad med flødekartofler, skal det være dig og mig? Nogle retter er næsten for gode til at dele med andre, men her får du en gedigen portion, så der burde være nok til hele familien, hvis I også lige snitter en salat eller steger en kylling sammen med kartoflerne i ovnen.

Flødekartofler med bacon
61-90 min.

(0)

7. februar 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
kartofler
800 g
porrer
2
bacon i tern
150 g
piskefløde
4 dl
majsstivelse
10 g
cheddar eller mozzarella
150 g
salt og peber
frisk timian
5 stilke
friskrevet muskatnød
½ tsk.

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Kog dem 2-3 minutter i rigeligt vand, og sigt vandet fra.
Rens porrer grundigt, og skær dem i tynde ringe. Steg bacon let gyldent på en pande. Tænd ovnen på 180°.
Fordel kartoffelskiver, porreskiver og bacon i et ovnfast fad, og vend det godt sammen.
Bring fløden i kog. Rør maizena ud i en smule koldt vand, og pisk det i fløden. Tilsæt 2/3 af osten, og lad det smelte i fløden.
Smag til med salt, peber, timian og muskatnød, og hæld saucen over kartoflerne. Drys med resten af osten, og bag flødekartoflerne i ovnen i 40 minutter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'