Flødekartofler med bacon
Kære fad med flødekartofler, skal det være dig og mig? Nogle retter er næsten for gode til at dele med andre, men her får du en gedigen portion, så der burde være nok til hele familien, hvis I også lige snitter en salat eller steger en kylling sammen med kartoflerne i ovnen.

61-90 min.
(0)
7. februar 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- kartofler
- 800 g
- porrer
- 2
- bacon i tern
- 150 g
- piskefløde
- 4 dl
- majsstivelse
- 10 g
- cheddar eller mozzarella
- 150 g
- salt og peber
- frisk timian
- 5 stilke
- friskrevet muskatnød
- ½ tsk.
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Kog dem 2-3 minutter i rigeligt vand, og sigt vandet fra.
Rens porrer grundigt, og skær dem i tynde ringe. Steg bacon let gyldent på en pande. Tænd ovnen på 180°.
Fordel kartoffelskiver, porreskiver og bacon i et ovnfast fad, og vend det godt sammen.
Bring fløden i kog. Rør maizena ud i en smule koldt vand, og pisk det i fløden. Tilsæt 2/3 af osten, og lad det smelte i fløden.
Smag til med salt, peber, timian og muskatnød, og hæld saucen over kartoflerne. Drys med resten af osten, og bag flødekartoflerne i ovnen i 40 minutter.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Opskrift på klassiske flødekartofler
Powered by Froala Editor