Flødekartofler
Foto: Martin Tanggaard
Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du de bedste flødekartofler
De cremede flødekartofler kan laves på flere måder. Den helt klassiske opskrift med fløde får du herover. Se evt. i videoen, hvordan de laves. Herunder har vi samlet en masse gode tips samt inspiration til flødekartofler på andre måder.
Hvor lang tid tager det at lave flødekartofler?
Flødekartoflerne skal faktisk have længere tid i ovnen, end man lige regner med. Samlet set får flødekartoflerne her 55 minutter ved 200°. Det kan ikke gøres hurtigere, for så risikerer du, at kartoflerne er rå.
Hvorfor skiller mine flødekartofler?
Bruger du magre mejeriprodukter til dine flødekartofler, risikerer du, at saucen skiller. Vil du gerne skære ned på fløden, kan du evt. bruge halv fløde, halv mælk. Det sker der ikke noget ved. Du skal også passe på med syrlige ingredienser, som sennep eller citronsaft, da det også kan få fløden til at skille.
Hvad skal vi spise til flødekartofler?
De cremede kartofler smager så godt, at man får lyst til at spise hele fadet selv! Du kan evt. tilsætte lidt bacon, og så er det pludselig en ret i sig selv. Du kan selvfølgelig også servere det traditionelt som tilbehør til kød, f.eks. lammekølle, hamburgerryg, mørbrad, kylling, eller fisk. Du kan også blot servere en salat og brød til.
Hvor længe kan flødekartofler holde sig?
Flødekartofler er en af de retter, der smager bedst, når de lige er tilberedt. Har du rester, kan du dog godt gemme dem på køl til næste dag, og maks. i 2 dage.
Kan man fryse flødekartofler?
Det kan du faktisk godt. Du riskerer dog, at fløden skiller en smule, men varm evt. resterne i en gryde med en smule ekstra fløde, så smager man det ikke.
Flødekartofler med porrer
Er du til en mere smagfuld og grøn version, kan du snitte en porre og vende i sammen med kartofler og løg. Du kan også tilsætte andre grøntsager, f.eks. kål, for en sundere udgave.
Flødekartofler med ost
Skal flødekartoflerne være ekstra snaskede, kan du drysse lidt revet ost på toppen, når resten af fløden hældes i fadet. Det giver en sprød og lækker topping. Brug evt. parmesan eller revet mozzarella.
Lettere udgave af flødekartofler
Vil du derimod have en lettere udhave, kan du vælge at erstatte halvdelen af fløden med mælk eller bouillon. Så bliver retten knapt så fed.
Er du vild med kartofler? Så se alle vores andre gode opskrifter med kartofler her.
Powered by Froala Editor