Flødekarameller med lakrids og citron

5. september 2021 af .

Foto: Jakob Helbig

Drop de knitrende slikposer fra supermarkedet, og lav i stedet dine egne kvalitetslækkerier af de bedste ingredienser. Her får du hjemmelavede karameller med lakrids og citron!

Bemærk
Hviletid: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 lille form, ca. 10 x 10 cm

Sådan gør du

Bland fløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog.
Lad blandingen koge ved middel varme i ca. 30 minutter, til karamelmassen er gylden og tyktflydende og har en temperatur på ca. 120° (mål gerne temperaturen med et sukker- eller stegetermometer).
Riv skallen af citronen fint. Tag gryden af varmen, og rør lakridspulver og citronskal i, hvis du ønsker at give dem smag.
Hæld karamelmassen i en lille form beklædt med bagepapir. Sæt den i køleskabet natten over.
Skær karamelmassen ud i små firkanter, og pak dem ind i pergamentpapir. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du flødekarameller

Hjemmelavede karameller smager vanedannende godt! Heldigvis er de nemme at lave – det kræver blot lidt omrøring og tålmodighed. I opskriften her får flødekaramellerne smag af citron og lakrids, der giver et friskt til de søde karameller. Vil du have helt klassiske flødekarameller, undlader du blot citron og lakrids.

Hjemmelavede karameller uden sukkertermometer

Har du ikke et sukkertermometer, kan du sagtens lave karameller alligevel. I opskriften skal karamellerne koge, til temperaturen er ca. 120°. Koger du massen i 35-40 minutter, får de den rigtige temeperatur.

Er du i tvivl, kan du tage en skefuld karamel og lægge den i et glas med koldt vand. Så køler karamellen hurtigt og får den konsistens, karamellerne vil have, når de er færdige.

Bruger du en stor gryde med stor overflade i bunden, skal massen koge i kortere tid, end hvis du bruger en lille gryde med mindre bundareal, da den er længere tid om at koge karamelmassen op.

Karameller med smag

Flødekarameller smager godt i sig, men du kan også tilsætte forskellige smage. Her i opskriften er der eksempelvis tilsat citron og lakrids, men du kan også nøjes med et lille nip salt – det fremhæver karamelsmagen, så de bliver endnu mere uimodståelige. Prøv f.eks. også med forskellige nødder, likør eller overtræk dem med chokolade.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar