Flødekarameller med lakrids og citron

Drop de knitrende slikposer fra supermarkedet, og lav i stedet dine egne kvalitetslækkerier af de bedste ingredienser. Her får du hjemmelavede karameller med lakrids og citron!

Flødekarameller med lakrids og citron
0-30 min.

(9)

September 5, 2021 af Maja Ambeck VaseFoto: Jakob Helbig
Bemærk:Hviletid: Natten over.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 1 lille form, ca. 10 x 10 cm

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du flødekarameller

Hjemmelavede karameller smager vanedannende godt! Heldigvis er de nemme at lave – det kræver blot lidt omrøring og tålmodighed. I opskriften her får flødekaramellerne smag af citron og lakrids, der giver et friskt til de søde karameller. Vil du have helt klassiske flødekarameller, undlader du blot citron og lakrids.

Hjemmelavede karameller uden sukkertermometer

Har du ikke et sukkertermometer, kan du sagtens lave karameller alligevel. I opskriften skal karamellerne koge, til temperaturen er ca. 120°. Koger du massen i 35-40 minutter, får de den rigtige temeperatur.

Er du i tvivl, kan du tage en skefuld karamel og lægge den i et glas med koldt vand. Så køler karamellen hurtigt og får den konsistens, karamellerne vil have, når de er færdige.

Bruger du en stor gryde med stor overflade i bunden, skal massen koge i kortere tid, end hvis du bruger en lille gryde med mindre bundareal, da den er længere tid om at koge karamelmassen op.

Karameller med smag

Flødekarameller smager godt i sig, men du kan også tilsætte forskellige smage. Her i opskriften er der eksempelvis tilsat citron og lakrids, men du kan også nøjes med et lille nip salt – det fremhæver karamelsmagen, så de bliver endnu mere uimodståelige. Prøv f.eks. også med forskellige nødder, likør eller overtræk dem med chokolade.

Måske du også kan li'