Flødebolletærter med citron og passionsfrugt
13. april 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Flødebollen møder tærten i den bedste forening. Fyld dem med den syrligste lemoncurd med citron, og nyd hver en sprød, blød, sød og syrlig bid.
Ingredienser
Udstyr
5-6 små tærteforme a 8-10 cm i diameter eller en stor form på 24 cm i diameter.
1 gasbrænder
Sådan gør du
Smuldr smørret i melet med fingerspidserne uden at ælte. Dejen må gerne være lidt klumpet. Tilsæt flormelis og æg, og ælt hurtigt dejen sammen, til den er nogenlunde ensartet. Den må ikke blive varm.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Smør formene, og drys med lidt mel. Beklæd formene med dejen, og kør kagerullen over formene, så kanten bliver pæn og lige.<br />
Prik huller i bunden med en gaffel, og stil tærtebundene på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°, og bag tærtebundene gyldne i 12-14 minutter. Hvis du laver én stor tærte i stedet for de små, skal bunden have et par minutter længere.
Riv skallen fint, og pres saften af både citroner og limefrugt.
Varm alle ingredienserne til lemoncurden op i en gryde over vandbad ved svag vame og under konstant omrøring. Curden tykner, lige før den når kogepunktet, og så er den færdig. Den må endelig ikke koge.
Fyld de afkølede tærtebunde med lemoncurden, og lad fyldet sætte sig på køl.
Varm æggehvider, sukker, citronsaft og vaniljesukker op i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, når sukkeret er smeltet, og pisk blandingen med en elpisker, til den er afkølet, blank og stiv.
Fyld skummen på en sprøjtepose, og sæt små toppe på tærterne, så de dækker overfladen helt.
Brænd evt. skummet let med en gasbrænder, eller lad dem være, som de er. Opbevar tærterne ved stuetemperatur i højst et par timer, og ellers på køl.
Tip!
Tærterne kan fint laves udelukkende på citroner og lime.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk