Flødebagt laks med kål, porrer og brøndkarse

Lad den ugentlige fiskedag være en mild og lækker ret, der glæder både små og store maver.

Flødebagt laks med kål, porrer og brøndkarse
0-30 min.

(0)

19. oktober 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
spidskål
200 g
porrer
2
frisk dild
1 potter
mandler
50 g
salt og peber
grøntsagsbouillon
1 dl
piskefløde
4 dl
ferske laksefileter uden skind
4
citroner
½

Til servering

brøndkarse
1 potter
små, kogte kartofler
800 g
Evt. groft brød

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl spidskålen, og skær den i strimler. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak dild.
Fordel spidskål, porrer og dild i et ovnfad. Hak mandlerne groft, og drys dem over. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og fløde over, og bag retten i ovnen i 20 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Krydr fisken med salt, og dryp retten med citronsaft. Sæt fadet tilbage i ovnen i 15 minutter, til laksen er gennemtilberedt.

Servering

Drys brøndkarse over fadet med laks og grønt, og servér med kogte kartofler og evt. brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'