Flødebagt laks med kål, porrer og brøndkarse
Lad den ugentlige fiskedag være en mild og lækker ret, der glæder både små og store maver.

0-30 min.
(0)
19. oktober 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- spidskål
- 200 g
- porrer
- 2
- frisk dild
- 1 potter
- mandler
- 50 g
- salt og peber
- grøntsagsbouillon
- 1 dl
- piskefløde
- 4 dl
- ferske laksefileter uden skind
- 4
- citroner
- ½
Til servering
- brøndkarse
- 1 potter
- små, kogte kartofler
- 800 g
- Evt. groft brød
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl spidskålen, og skær den i strimler. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak dild.
Fordel spidskål, porrer og dild i et ovnfad. Hak mandlerne groft, og drys dem over. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og fløde over, og bag retten i ovnen i 20 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Krydr fisken med salt, og dryp retten med citronsaft. Sæt fadet tilbage i ovnen i 15 minutter, til laksen er gennemtilberedt.
Servering
Drys brøndkarse over fadet med laks og grønt, og servér med kogte kartofler og evt. brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner