Flettet calzone med skinke og mozzarella

17. november 2020 af .

Foto: Iben Bølling Kaufmann

Calzone er en indbagt pizza – her i en flettet version, der kræver et minimum af foldeteknik. Det færdige resultat kan skæres ud i pæne skiver som et brød.

Bemærk
Hævetid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand i en skål. Tilsæt salt. Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem på en røremaskine eller med hænderne, gerne i 10 minutter, til dejen er glat og elastisk. Måske skal du bruge lidt mere eller mindre mel.
Vend dejen i olie, og læg den i skålen. Dæk skålen med plastfolie, så dejen holdes fugtig, og lad den hæve i køleskabet i mindst 12 timer, gerne til næste dag.
Rul den kolde dej ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en oval pizzabund. Læg pizzabunden over på et ark bagepapir.
Skyl cherrytomater, og skær dem i kvarte. Smør en lang stribe tomatpuré midt på dejen, og drys med tomater. Fordel skiver af skinke ovenpå. Top med mozzarella revet i mindre stykker. Dryp med pesto, og riv parmesan henover.
Skær dejen i brede strimler på hver side af fyldet.
Flet strimlerne hen over fyldet, skiftevis fra højre og venstre, så fyldet er pakket godt ind.
Pensl den flettede calzone med sammenpisket æg. Bag pizzaen på nederste ovnrille i en 230° varm ovn i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Du kan evt. sætte ovnen på pizzafunktion, som er en kombination af varmluft og undervarme. Servér gerne calzonen lun.

Tip!

Den lange koldhævning giver en lækker, smidig dej. Hvis du har travlt, kan du dog nøjes med at lade dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter under trin 1 i opskriften.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar