Annonce

Flettet butterdejsstang med spinat, dild og feta

Udfordr de traditionelle påskeretter lidt, og servér den klassiske butterdejsstang med en midte af spinat, ricotta, feta og dild, pakket ind i et fint, flettet ydre. Sæt prikken over i’et, og giv retten følgeskab af en Carlsberg Nordic Ale, som vil gøre butterdejsstangen let og forårsagtig.

Se nedenfor, hvordan du gør:


Eftersom du har brugt tid på at kæle for din butterdejsstang, hvorfor så ikke fuldende påskefrokosten med de rette drikkevarer? Sodavand er for sødt, vand er for kedeligt – men øl derimod er med til at forstærke og komplimentere de smage, der er i mange traditionelle, danske påskeretter. Det er derfor ikke uden grund, at øllen som oftest er fast inventar på påskebordet. Din lækre butterdejsstang vil blive komplimenteret af øllens sødme fra malt og bitterhed fra humle – og det vil få din smagsoplevelse til at gå op i en højere enhed.

Da øl traditionen tro vil være til stede på påskebordet, så kan du med fordel fuldende påskefrokosten med en lækker forret og dessert, der tager sig godt ud i selskab med de gyldne dråber. Prøv fx vores opskrift på Rugvafler med stenbiderrogn, pisket cremefraiche og rødløg og afslut frokosten med denne Citrontærte med brændt lakridsmarengs og friske bær.

SERVÈR ØL TIL FROKOSTEN

Øl og påske hænger uløseligt sammen - og det er der en grund til. Øl er med til at forstærke smagene på ethvert dansk frokostbord, og med Carlsberg Nordics alkoholfrie version kan du give påskeretterne den opmærksomhed, som de fortjener, helt uden at begrænse dig. Vælg en Carlsberg Nordic Ale for en sød, læskede fylde, eller en Carlsberg Nordic pilsner for den friske fornemmelse af humlens blomstrende duft. Nyd den iskold, og få smagsoplevelsen til at gå op i en højere enhed.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og afdryp spinaten, og hak den groft. Rens forårsløg, og hak dem fint. Pluk dild.
Rør spinat, forårsløg, dild, ricotta, smuldret feta og fintrevet citronskal sammen i en skål, og krydr blandingen med salt og peber.
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir. Fordel spinatfyldet i en bred stribe ned langs midten af dejen.
Skær 8-10 strimler i dejen på hver side langs fyldet. Start med at folde enderne ind over fyldet. Flet derefter dejstrimlerne fra siden skiftevis ind over fyldet, så de danner et flettet mønster.
Tænd ovnen på 200°. Læg butterdejsstangen med bagepapir over på en bageplade. Pensl den med sammenpisket æggeblomme, og drys med sesamfrø. Bag butterdejsstangen i ovnen i 20-25 minutter, til den er flot gylden. Afkøl på en bagerist, og servér den lun med et glas kold Carlsberg Nordic Ale til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
21. marts 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar