Flettede julehjerter

Julehjerter og sprøde småkager hører julen til! Vi har kombineret de to ting og flettet små, fine julehjerter af 2 forskellige farver småkagedej. Klip en skabelon i bagepapir alt efter, hvilken størrelse småkage, du ønsker, og følg opskriften her.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Saml begge småkagedeje ved at blande de tørre ingredienser sammen med blødt smør skåret i tern. Er det svært at samle dejene, kan du evt. tilsætte lidt mælk eller vand.
Form dejene til to kugler, én mørk og én lys. Pak dem ind i film, og læg dem på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul dejene ud på et meldrysset bord. Rul dem ikke for tyndt ud – de skal være ca. 5 mm.
Flet julehjerterne som vist i videoen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.

Tip!

Småkagerne holder sig sprøde i op til flere uger i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
4. november 2018 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar