Flettede julehjerter
16. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Aller Media
Julehjerter og sprøde småkager hører julen til! Vi har kombineret de to ting og flettet små, fine julehjerter af 2 forskellige farver småkagedej. Klip en skabelon i bagepapir alt efter, hvilken størrelse småkage, du ønsker, og følg opskriften her.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Saml begge småkagedeje ved at blande de tørre ingredienser sammen med blødt smør skåret i tern. Er det svært at samle dejene, kan du evt. tilsætte lidt mælk eller vand.
Form dejene til to kugler, én mørk og én lys. Pak dem ind i film, og læg dem på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul dejene ud på et meldrysset bord. Rul dem ikke for tyndt ud – de skal være ca. 5 mm.
Flet julehjerterne som vist i videoen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.
Tip!
Småkagerne holder sig sprøde i op til flere uger i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk