Flettede julehjerter

Julehjerter og sprøde småkager hører julen til! Vi har kombineret de to ting og flettet små, fine julehjerter af 2 forskellige farver småkagedej. Klip en skabelon i bagepapir alt efter, hvilken størrelse småkage, du ønsker, og følg opskriften her.

Flettede julehjerter
0-30 min.

(10)

15. november 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Aller Media

Ingredienser

stk.

Mørk småkagedej

hvedemel
75 g
flormelis
40 g
rent kakaopulver
3 spsk.
bagepulver
½ tsk.
salt
1 knsp.
blødt smør
60 g

Lys småkagedej

hvedemel
75 g
flormelis
40 g
bagepulver
½ tsk.
vaniljestænger
½
salt
1 knsp.
blødt smør
60 g

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Saml begge småkagedeje ved at blande de tørre ingredienser sammen med blødt smør skåret i tern. Er det svært at samle dejene, kan du evt. tilsætte lidt mælk eller vand.
Form dejene til to kugler, én mørk og én lys. Pak dem ind i film, og læg dem på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul dejene ud på et meldrysset bord. Rul dem ikke for tyndt ud – de skal være ca. 5 mm.
Flet julehjerterne som vist i videoen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.

Tip!

Småkagerne holder sig sprøde i op til flere uger i en lufttæt beholder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Skal vi bage vores julehjerter sammen?

Sprøde småkager formet som fine flettede julehjerter. Så bliver det da ikke mere julehyggeligt! De søde julehjerter er slet ikke så svære at lave, som man måske skulle tro, og kan være en hyggelig juleaktivitet for hele familien i december.

De flettede julehjerter består af en nem grundopskrift på småkagedej, som smagsættes med hhv. kakao og vanilje. De to småkagedeje kan sagtens laves klar i god tid og opbevares på køl, indtil du skal bruge dem.

Klip en klassisk julehjerte-skabelon i bagepapir eller pap alt efter, hvilken størrelse småkage, du ønsker. Se, hvordan vi fletter hjerterne i videoen herover.

Det er vigtigt, at du lader småkagerne køle helt af på en rist, inden du kommer dem i en kagedåse. Læg evt. et stykke bagepapir mellem kagedåsen og låget, hvis du er i tvivl, om det slutter helt tæt. Småkagerne kan holde sig sprøde i op til flere uger, hvis de opbevares lufttæt.

Pak evt. de fine julehjerter ind i cellefon med et flot bånd rundt om, og brug dem som en sød værtindegave i december.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'