Fletbrød med tomattapenade og feta
27. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Sæt et smukt flettet brød på bordet til suppen eller salaten.
Bemærk
Hævetid: I alt 8½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt olie, honning, salt og de to slags mel, og ælt dejen sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
Læg dejen i en oliesmurt skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køl i mindst 8 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 45 cm. Smør tapenade på dejen i et jævnt lag, og drys smuldret feta ud over.
Fold dejen sammen på midten, så du har et langt smalt stykke. Læg dejen lodret, og skær den i 3 strimler på langs – sørg for, at dejen stadig hæfter i toppen.
Flet dejstrimlerne til en løs fletning. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og ret forsigtigt fletningen til, så fyldet bliver synligt. Fold enderne af brødet lidt ind, så fletningen får en pæn afslutning. Dæk fletbrødet med et fugtigt viskestykke, og lad det efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Drys rosmarin over brødet, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl på en bagerist, og servér det lunt.
Tip!
Udskift evt. tomattapenade med oliventapenade eller pesto for en anden variant.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk