Fletbrød med solbær og hvid chokolade
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Iben Bølling Kaufmann
Flet en festlig brødkrans af den søde slags, hvor den røde solbærmarmelade skaber et smukt, snoet farvespil sammen med kokos og hvid chokolade.
Bemærk
Hviletid: 30 minutter. Hævetid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunet mælk. Rør salt, sukker og æg i. Skær smør i små tern, og smuldr dem i halvdelen af melet med fingrene, til det ligner grov rasp. Rør smør-mel-blandingen sammen med gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen på en røremaskine eller med hænderne, til den er glat og elastisk. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
Slå dejen ned, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en stor firkant på 30 x 50 cm.
Smør den udrullede dej med solbærmarmelade. Hak hvid chokolade fint. Drys kokosmel og hakket chokolade over marmeladen.
Rul dejen sammen til en roulade fra den lange side. Skær rouladen igennem på langs med en skarp kniv, men lad den hænge sammen i den ene ende.
Sno dejen ved at dreje de 2 tykke dejstrimler omkring hinanden, idet du sørger for, at snittet med den synlige marmelade hele tiden vender opad. Så får du en flot krans.
Form dejrullen til en krans, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Lad kransen hæve tildækket i 30 minutter.
Bag brødkransen i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter. Lad den køle let af på en rist, sigt flormelis over, og servér den lun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk