Fletbrød med safran

3. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Gyldengult, smørblødt og med lækkert knas på toppen – sådan skal et ægte svensk julebrød tage sig ud.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Stød safran sammen med 1 tsk. sukker, og rør det i væsken.
Tilsæt blødt smør, sukker, salt og det meste af hvedemelet, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er glat og smidig. Læg dejen tilbage i skålen, dæk med et rent og fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i to lige store stykker. Del hvert stykke dej i 3, og tril dem til lange ruller på ca. 30 cm. Flet 3 ruller sammen til et brød, og gentag med resten af dejen, så du får 2 brød i alt. Buk enderne lidt ind på hvert fletbrød.
Læg de to fletbrød på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl fletbrødene med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og perlesukker.
Bag brødene nederst i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem let på en rist, og servér dem lune og friskbagte, evt. med lidt koldt smør til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar