Fletbrød med remonce og chokolade
19. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Et flettet brød er både en godte for synssansen og smagssansen. Den søde variant her er med remonce og chokolade, og det smager intet mindre end vidunderligt.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Udstyr
1 rugbrødsform (ca. 2 liter)
Sådan gør du
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør det godt sammen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, til dejen er blød og smidig, evt. på en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Rør smør, farin og kanel til en blød remonce. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til en stor firkant ca. 30 x 40 cm.
Smør dejen med remonce, og drys hakket chokolade ovenpå. Rul dejen sammen til en roulade, og flæk den på langs.
Sno dejen, og læg den i en smurt rugbrødsform. Pensl med æg, og lad det hvile ca. 30 minutter.
Bag brødet i ovnen ved 175° i 15-20 minutter og dernæst i 20 minutter ved 150°. Lad det køle lidt af på en bagerist.
Tip!
Brødet kan sagtens fryses.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk