Fletbrød med pesto af persille og basilikum

20. juni 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Hvis der bliver rester tilovers af den gode urtepesto, kan den gemmes på køl og bruges senere. Vend den f.eks. i en portion friskkogt pasta, eller dryp den over din pizza.

Bemærk
Hævetid: Mindst 8½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt olie, honning, salt og de 2 slags mel, og ælt dejen sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
Læg dejen i en oliesmurt skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køl i mindst 8 timer.
Skyl og afdryp krydderurterne. Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor til en glat pesto, og smag til med salt. Hæld pestoen i et glas eller beholder med låg, og sæt den på køl.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på 30 x 45 cm. Smør urtepestoen ud på dejen i et jævnt lag, og rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
Skær rullen igennem på langs med en skarp kniv, så den åbner sig. Sno de åbne ruller omkring hinanden, og sørg for, at skærefladen med fyldet er synlig og vender opad. Klem lidt om enderne, så de samler sig.
Læg det snoede brød på en bageplade med bagepapir, dæk det med et fugtigt klæde, og lad det efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 190°. Bag fletbrødet i ovnen i 25-30 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl let på en bagerist, og servér det lunt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar