Fletbrød med pesto
15. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Bjørn Jakobsen
Der er intet som et lækkert, friskbagt brød. Og det her smukke fletbrød med pesto er perfekt tilbehør til dejlig, let sommermad.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lun mælk, og tilsæt salt, sukker og olie.
Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Slå dejen ned, og rul den ud til en stor firkant på størrelse med en bradepande. Smør pesto på dejen, og læg mozzarella skåret i meget tynde skiver ovenpå. Rul dejen sammen til en roulade, og flæk den på langs, men så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno dejstrimlerne, og læg brødet på en bageplade.
Lad brødet hæve lunt i 1 time.
Sæt det i ovnen ved 225°, sænk temperaturen til 175°, og bag brødet i ca. 20 minutter, til det er gyldent og sprødt. Pas på, at pestoen ikke bliver brændt. Nyd brødet fx til salat og varme retter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk