Fletbrød med æble, kanel og chokolade

3. oktober 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Et festbrød, der gemmer på de sødeste smage: Æble, kanel og chokolade. Mums!

Bemærk
Hævetid: 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, tag gryden af varmen, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt, sukker, vaniljesukker, kardemomme og æg, og rør det hele godt sammen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig. Lad dejen hvile tildækket i 1 time.
Rør smør, farin og kanel sammen til en remonce i en skål. Skyl æblerne, og skær dem i helt fine tern. Hak chokoladen groft.
Rul dejen ud til en stor firkant med en størrelse på ca. 30 x 40 cm på et meldrysset bord. Smør remonce på dejen, og fordel herefter æbler og chokolade ovenpå.
Rul dejen sammen til en roulade på den lange side, og skær den herefter i 3 dele på langs. Flet de 3 aflange dejstykker stramt sammen, og læg det flettede brød på en bageplade med bagepapir. Pensl brødet med sammenpisket æg, og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°, og bag brødet i ovnen i 15-20 minutter. Skru ovnen ned til 150°, og bag brødet i ovnen i yderligere 20 minutter, til det er let gyldent og gemmenbagt. Lad brødet afkøle let på en bagerist inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar