Fletbrød
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Iben Bølling Kaufmann
Med naturlige ingredienser som tomatpuré, safran og persille kan du farve brøddejen rød, gul og grøn og flette den sammen til et brød, der virkelig skaber blikfang.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker, olie og æg, og rør godt. Rør halvdelen af melet i gærblandingen.
Del dejen i fire lige store portioner. Rør tomatpuré i en af dejportionerne. Skyl og hak persille, og rør det i den næste portion. Knus safran, rør det ud i lidt vand i en kop, og rør det i den tredje portion. Lad den fjerde portion forblive lys.
Rør resten af melet ind i hver portion lidt ad gangen, og ælt godt, til de fire dejportioner er glatte og elastiske. Lad dem hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.
Tril hver portion til en lang rulle. Læg rullerne ved siden af hinanden, og klem den øverste ende af de fire ruller sammen.
Kald rullerne fra højre mod venstre for en, to, tre og fire. Flet rulle et over rulle to. Flet rulle tre over rulle fire.
Flet rulle fire over rulle et. Fortsæt på samme måde, så rullen yderst til højre bliver flettet ind over rullen ved siden af. Rullen, der nu er nr. tre fra højre, flettes ind over den til venstre. Af de to i midten flettes nr. tre fra højre ind over nr. to fra højre.
Gentag processen, til du har et færdigflettet brød. Pensl brødet med sammenpisket æg. Lad det hæve tildækket på en bageplade med bagepapir i 30 minutter. Bag fletbrødet i en 200° varm ovn i 15-20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk